Telefono Nr.
Slaptažodis
Naujas vartotojas
Slaptažodžio priminimas
 
 
  Šiandien: 2024 04 25
Vardadienius švenčia:
Tolmantas, Žadmantė, Morkus
 
 

Geriausi Lietuvos artojai išvyksta į Pasaulio arimo varžybas Švedijoje

2011.05.06

 Gegužės 6 d. žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius į 58–ąsias Pasaulio arimo varžybas išlydėjo geriausių šalies artojų komandą. Šiemet varžybos gegužės 13–14 dienomis vyks Švedijoje.
             Pasaulio arimo varžybų tikslas – skleisti pasaulinio masto arimo meistrų patirtį, propaguoti kokybišką arimą ir sudaryti sąlygas įgūdžiams tobulinti, skatinti bendradarbiavimą ir pasididžiavimą artojo profesija. Šiemet Švedijoje vyksiančiose varžybose dalyvaus 57 artojai iš 29 šalių, iš jų 28 ars tradiciniais ir 29 – apverčiamaisiais plūgais. Švedija Pasaulio arimo varžybų šeimininke jau buvo 1955, 1976 ir 1993 m.
               Šiais metais Lietuvos komandą Pasaulio arimo varžybose sudarys 4 nariai: Kazys Genčius (Kretingos r.) ir Audrius Plerpa (Pakruojo r., Lygumų žemės ūkio bendrovės artojas) – geriausi 2010 metų Lietuvos artojai, Alfonsas Malinauskas – Lietuvos artojų asociacijos prezidentas, Vaclovas Bogužis – Pasaulio artojų organizacijos valdybos narys ir teisėjas. K. Genčiui tai bus dešimtosios, o A. Plerpai  – pirmosios Pasaulio arimo varžybos.
                 „Nežiūrint to, kad į Pasaulines varžybas susirenka patys geriausi 5 kontinentų šalių artojai, daugelis iš jų - turintys didelę tokių varžybų patirtį, mūsų artojų nuotaikos optimistinės. Juk Lietuvos artojai Švedijoje dalyvaus kaip lygiateisiai pasaulinės artojų šventės dalyviai“, – sakė A.Malinauskas. „Džiaugiuosi, kad vykstat į šias tarptautines varžybas, atstovaujat savo šaliai. Svarbiausia – pasisemti patirties, neabejoju, kad jūsų pasiekimai įkvėps kitus Lietuvos artojus“, – Žemės ūkio ministerijoje surengtose palydėtuvėse sėkmės linkėjo ministras K.Starkevičius.
                  Pirmosios Pasaulio arimo varžybos įvyko 1953 metais Kanadoje. Lietuva į Pasaulio artojų organizaciją įstojo 1999 metais ir nuo to laiko dalyvauja šios organizacijos rengiamose Pasaulio artojų varžybose, kurios kasmet vyksta vis kitoje valstybėje. 2007 metais jos buvo surengtos ir Lietuvoje.
 
 
Žemės ūkio ministerijos informacija
tel. (8-5) 2391 016

kitos naujienos


Apie projektą | Taisyklės | Slapukai | Registracija | Paslaugos vartotojams | Reklama | Kontaktai

Visos teisės priklauso: UAB "Optimalios sistemos". Kopijuoti puslapio turinį be sutikimo draudžiama ©.   Sukūrė: Softisite™
Nauja ir naudota žemės ūkio technika, žemės ūkio technikos dalys, technikos nuoma, žemės ūkio paslaugos, sodo technika, miško technika. Skelbimų portalas.