Telefono Nr.
Slaptažodis
Naujas vartotojas
Slaptažodžio priminimas
 
 
  Šiandien: 2024 04 25
Vardadienius švenčia:
Tolmantas, Žadmantė, Morkus
 
 

Kiekvieną rudenį Maskvoje iš naujo pražysta tarptautinė žemės ūkio paroda „Auksinis ruduo”

2012.10.12

Spalio 11 d. Maskvoje prasidėjusioje didžiausioje Rusijoje tarptautinėje žemės ūkio parodoje „Auksinis ruduo 2012” įrengtas ir Lietuvos stendas, kuriame pristatyti mūsų šalies tautinio paveldo gaminiai, didžiausių mėsos ir pieno perdirbėjų, daržovių augintojų produkcija, kaimo turizmas. Lietuva parodoje dalyvauja jau 7 –ąjį kartą.

Paroda sulaukia vis didesnio susidomėjimo

Dalyvavimas šioje parodoje tapo prestižo reikalu daugeliui Rusijos Federacijos gamintojų. Šiemet parodoje dalyvauja daugiau kaip  2500 įmonių  ir organizacijų iš 35 pasaulio šalių, o ekspozicijų plotas sudaro net 60 tūkst. kv. m. 2009 m. parodoje dalyvavo tik 50 Rusijos Federacijos sričių, o šiemet jų yra net 61 (iš viso šalyje yra 62 sritys).

Pasak parodą atidariusio Rusijos žemės ūkio ministro Nikolajaus Vasiljevičiaus Fiodorovo,  „Auksinis ruduo” visada buvo ir lieka svarbiausiu renginiu šalies regionams, tikra derliaus švente. Šiuo metu Rusijos kaimas turi ne tik socialinių, bet ir infrastruktūros plėtros, prekinės gamybos ir efektyvumo didinimo problemų. Parodoje demonstruojamos Rusijos valstiečių rankomis užaugintos ir sukurtos gėrybės, o tai, pasak jo, suteikia optimizmo. Ministras palygino kaimą su populiarios rusiškos pasakos miegančiu didvyriu, kuriam jau laikas pabusti ir atlikti žygdarbius. „Įstojome į Pasaulio prekybos organizaciją, laukia nauji iššūkiai, turime pasitempti. Laikas Rusijai gyventi pagal XXI amžiaus standartus”, - kalbėjo N.V.Fiodorovas. Tarp svarbiausių uždavinių ministras įvardijo būtinybę apsaugoti šalies žemdirbius nuo neigiamų narystės Pasaulio prekybos organizacijoje pasekmių, apsirūpinti kokybiškais maisto produktais.

Šiemet Rusijos Federacijos žemės ūkio ministerijos stende įrengta naujovė - interaktyvus Rusijos žemėlapis, kuriame specialiais kodais pažymėti visi šalies regionai. Aktyvavus kodą, galima operatyviai gauti informaciją apie regione vykdomą veiklą, jame veikiančias įmones ir investicinius projektus.

Parodoje, kaip paprastai, demonstruojami žemės ūkio ir maisto produktai, naujausios augalininkystės ir gyvulininkystės technologijos, inovatyvūs žemės ūkio elektrifikacijos sprendimai, veterinariniai preparatai, pašarai, genetikos ir veislininkystės pasiekimai. Dalykinė programa gausi seminarų ir susitikimų aktualiais žemės ūkiui klausimais. Didelio susidomėjimo sulaukia ir konkursinė programa - šiemet bus įteiktos nominacijos „Geriausia šeimyninė gyvulininkystės ferma“ ir „Geriausias asmeninis pagalbinis ūkis“.

Gyvulių paviljone demonstruojami pieniniai ir mėsiniai galvijai, vištos, žąsys, kalakutai, triušiai, brangiakailiai žvėreliai, įvairių rūšių žuvys. Parodoje šurmuliuoja ir didelė mugė, kurioje Rusijos regionai ne tik pristato savo produkciją, bet ir kviečia vaišintis nacionaliniais patiekalais. Lankytojams ši mugė patinka dar ir todėl, kad viskas čia gerokai žemesnėmis nei rinkos kainomis.

Šiemet parodoje sugalvota ir įdomi naujovė – bus surengta nemokama laisvų darbo  vietų žemės ūkyje mugė. Parodos dalyviai ir lankytojai turės puikią galimybę rasti reikalingą specialistą arba gauti išsvajotą darbą.

Lietuvos stende – paklausūs gaminiai

Rusija yra svarbiausia Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų eksporto šalis, tad dalyvavimas šioje parodoje yra labai svarbus. Žemės ūkio ministerijos įrengtoje 104 kv. m. Lietuvos ekspozicijoje mūsų šalis pristatoma kaip moderni ir šiuolaikiška valstybė, eksportuojanti puikius produktus, puoselėjanti tautinį paveldą ir kaimo turizmą. Skoningai įrengtame stende pristatyti populiariausi mūsų šalies tautinio paveldo gaminiai, pagrindinių Lietuvos eksportuotojų į Rusiją produkcija, turinti didelę paklausą. Tikra stendo puošmena tapo lentynos su dailiai įpakuotais skilandžiais (skilandis yra pirmasis lietuviškas gaminys, įtrauktas į Garantuotų tradicinių gaminių registrą).

Parodoje pieno gaminius demonstruoja AB „Žemaitijos pienas“ , mėsos - UAB „Agrovet“, UAB „Biovela group“, ŽŪB „Delikatesas“, atskiras lentynas turi Lietuvos daržovių augintojų asociacija, Lietuvos kaimo turizmo asociacija.

Parodoje dalyvaujantys verslininkai neabejoja, kad į tokias parodas reikia važiuoti ir dalyvauti, ieškoti naujovių, reklamuoti produkciją ir tobulinti rinkodarą. Tačiau pripažįsta, kad šioje parodoje nustebinti kuo nors lankytojus tikrai nelengva – daugelis stendų tiesiog perkrauti gėrybėmis, ne viena apskritis yra atsivežusi ir savo meno kolektyvus, kurie tiesiog rungiasi tarpusavyje muzikos garsumu.

Dalykiniai susitikimai 

Pirmasis Lietuvos stende apsilankęs Rusijos Federacijos žemės ūkio ministras N.V.Fiodorovas pagyrė puikų lietuviškų produktų skonį, nelauktai prisipažindamas, kad ypač mėgsta baltą varškės sūrį. Ministras pažadėjo būtinai atvykti į Lietuvą jo paragauti.  

Lietuvos žemės ūkio ministerijos delegacija stende taip pat susitiko su Estijos ir Ukrainos žemės ūkio ministrais, Vokietijos Parlamento delegacija, Čiuvašijos Respublikos parlamento pirmininko vadovaujama delegacija, Baltarusijos žemės ūkio ministro pavaduotojo vadovaujama delegacija.

Lietuvos delegaciją savo stenduose priėmė Kalugos srities žemės ūkio ministras, Samaros srities gubernatorius ir žemės ūkio ministras, Tiumenės srities ir Jakutijos aukšti žemės ūkio pareigūnai.

Šiuose susitikimuose apsikeista nuomonėmis įvairiais žemės ūkio klausimais, numatytos naujų technologijų diegimo kryptys, galimybės keistis žemės ūkio specialistų delegacijomis.  

Žemės ūkio ministerijos informacija

kitos naujienos


Apie projektą | Taisyklės | Slapukai | Registracija | Paslaugos vartotojams | Reklama | Kontaktai

Visos teisės priklauso: UAB "Optimalios sistemos". Kopijuoti puslapio turinį be sutikimo draudžiama ©.   Sukūrė: Softisite™
Nauja ir naudota žemės ūkio technika, žemės ūkio technikos dalys, technikos nuoma, žemės ūkio paslaugos, sodo technika, miško technika. Skelbimų portalas.