Telefono Nr.
Slaptažodis
Naujas vartotojas
Slaptažodžio priminimas
 
 
  Šiandien: 2024 04 19
Vardadienius švenčia:
Eirimas, Aistė, Simonas, Leontina
 
 

Dėl grubių pažeidimų sustabdyta žvėrienos perdirbimo įmonės veikla Panevėžyje

2012.10.31

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad laikinai sustabdyta  žvėrienos perdirbimo įmonės UAB „Viltlit“ veikla (Molainių km., Panevėžio rajonas).

Neplanuotą patikrinimą Panevėžio valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai pradėjo pagal nuolatinę veterinarinę priežiūrą įmonėje vykdančio veterinarijos gydytojo pranešimą apie netinkamą įmonės veiklą. Tikrinimo metu nustatyta, kad įmonėje laukinių žvėrių skerdenos tvarkomos nesilaikant privalomų higienos reikalavimų, netinkamai tvarkomi šalutiniai gyvūniniai produktai (ŠGP).

„Ankstesnių patikrinimų metu šioje įmonėje nebuvo nustatoma grubių pažeidimų, tačiau šio patikrinimo metu nustatyti ypatingai grubūs maisto produktų ir ŠGP tvarkymo pažeidimai. Didžiausią susirūpinimą sukėlė atmestinas šalutinių gyvūninių produktų tvarkymas įmonėje. Nuolat pabrėžiame, kad laukiniai gyvūnai serga tomis pačiomis ligomis, kaip ir ūkiniai, todėl tinkamas šalutinių gyvūninių produktų tvarkymas yra viena pagrindinių sąlygų, užtikrinančių, kad neišplistų užkrečiamosios gyvūnų ligos. Visos šios aplinkybės privertė imtis neatidėliotinų ir griežčiausių priemonių – laikinai sustabdyti įmonės veiklą“, – sakė Panevėžio valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Valdemaras Kontautas.

Viršininko teigimu, įmonės teritorijoje ir patalpose tvyrojo netvarka, gamybinių patalpų sienos, grindys, gamybinių stalų ir įrenginių paviršiai nešvarūs, netinkamai valomi ir nedezinfekuojami. Apdorotų žvėrių skerdenų sandėliavimo šaldytuve buvo laikomos sumedžiotų, bet dar nenudirtų stirnų skerdenos su kailiu, taip sudarant galimybę užteršti jau apdorotą mėsą. Patikrinimo metu nustatyta, kad visi įrankių sterilizatoriai darbo metu buvo neįjungti ir nenaudojami, neatlikti pastarųjų dviejų mėnesių privalomi produkcijos ir plovinių laboratoriniai tyrimai. Skerdimo ir mėsos apdorojimo zonose, sumedžiotų žvėrių šaldytuvuose, ant grindų suverstos skerdimo atliekos (žvėrių odos, kojos, galvos ir kt.), vienas konteineris, perpildytas skerdimo atliekomis, buvo laikomas atviras, įmonės teritorijoje.

Nuo š. m. spalio 31 d. įmonei UAB „Viltlit“ nurodyta sustabdyti savo veiklą ir skubiai pašalinti visus patikrinimo metu nustatytus trūkumus, o sukauptus šalutinius gyvūninius produktus sunaikinti specializuotoje utilizavimo įmonėje.

Šaltinis: Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba


kitos naujienos


Apie projektą | Taisyklės | Slapukai | Registracija | Paslaugos vartotojams | Reklama | Kontaktai

Visos teisės priklauso: UAB "Optimalios sistemos". Kopijuoti puslapio turinį be sutikimo draudžiama ©.   Sukūrė: Softisite™
Nauja ir naudota žemės ūkio technika, žemės ūkio technikos dalys, technikos nuoma, žemės ūkio paslaugos, sodo technika, miško technika. Skelbimų portalas.