Telefono Nr.
Slaptažodis
Naujas vartotojas
Slaptažodžio priminimas
 
 
  Šiandien: 2024 04 20
Vardadienius švenčia:
Gostautas, Eisvydė, Marcijonas, Agnė
 
 

Lietuvos kaimo tinklo narius kviečiame prie Raudonės pilies

2013.05.09

Atbundantis pavasaris jau antrą kartą kviečia susitikti prie istorinės Raudonės pilies (Jurbarko r.), kur gegužės 25 d. (šeštadienį) atgis II-oji tarptautinė vietos veiklos grupių mugė tema ,,Iš kartos į kartą, išsaugant regiono savitumą“.

Lietuva turi labai svarbų išskirtinumą – tai 5 etnokultūriniai regionai – Aukštaitija, Žemaitija, Suvalkija, Dzūkija ir Mažoji Lietuva. Būtent šie regionai ir juos garsinantys Lietuvos kaimo plėtros 2007–2013 m. programos dalyviai bus pristatomi šių metų mugėje. Regionai susiformavo prieš daugelį šimtmečių. Didžiąja dalimi tai lėmė skirtingi šalies vietovių gamtos ir kultūros ištekliai. Jų atsiradimą lėmė ten gyvenę ir kūrę žmonės, kurie tradicijas perdavė iš kartos į kartą ir kurios gyvos dar šiandien. Papročiai ir tradicijos jungė senelius ir vaikaičius, tėvus ir vaikus, brolius ir seseris, perdavė vyresniųjų patirtį jaunesniems, todėl šių metų mugės tema – ,,Iš kartos į kartą, išsaugant regiono savitumą“. Mes  didžiuojamės savo praeitimi ir puoselėjame savo senąsias tradicijas.

Mugės išvakarėse, gegužės 24 d., vyks Europos Sąjungos šalių narių vietos veiklos grupių ir nacionalinių kaimo tinklų atstovų konferencija, skirta pasidalyti gerąja patirtimi ir užmegzti partnerystės ryšius. Antroji programos dalis bus skirta gerosios patirties sklaidai ir projektų lankymui, kurių metu supažindinsime su sėkmingai įgyvendintais nacionaliniais projektais.

Tarptautinė VVG mugė, gegužės 25 d.  įvyks prie XVI a. pab. ypač garsios Raudonės pilies. Tai senųjų miestelių prie Nemuno upės, pilių ir dvarų ansamblių, vaizdingų kraštovaizdžių vietovė. Pilį, prie vandens prekybinio kelio, ant didžiausios Lietuvos upės Nemuno kranto, pasistatė turtingas pirklys Krišpinas Kiršenšteinas, atvykęs iš Prūsijos.

Mugės organizavimo tikslas – stiprinti ir plėtoti tarptautinius bendradarbiavimo ryšius, sudaryti galimybes keistis gerąją patirtimi, pristatyti vietos veiklos grupių įgyvendinamus vietos projektus, aptarti jau vykdomų ar būsimų projektų idėjas. Svarbiausia šių metų vietos veiklos grupių užduotis– atskleisti regionų unikalumą per amatų demonstravimo, kultūrinę programą, tradicinių patiekalų gamybą ir tradicinius amatus. Praeitų metų organizuotos mugės patirtis rodo, kad mes turime ką parodyti ir tuo labai didžiuojamės. Lietuvos VVG buvo puikiai įvertintos iš kitų šalių atvykusių užsienio VVG net iš 13 šalių, Portugalijos, Kipro, Italijos, Bulgarijos, Latvijos, Lenkijos, Velso, Suomijos ir kt.

Mugės organizatoriai – Žemės ūkio ministerijos Lietuvos kaimo tinklo sekretoriatas kartu su Lietuvos kaimo tinklo nariu VŠĮ Lietuvos ,,Panemunių žiedai“. Todėl mugę kviečiami aplankyti visi Lietuvos kaimo tinklo nariai, kurie kelionės išlaidas į mugę galės kompensuoti pasinaudojant Lietuvos kaimo tinklo veiksmų programos septintąja kryptimi.

Nacionalinis kaimo tinklas, apimdamas visas Lietuvos kaimo plėtros 2007-2013 m. programos kryptis, siekia užtikrinti efektyvų programos bei joje iškeltų tikslų įgyvendinimą. Lietuvos kaimo tinklo misija – sukurti nacionalinį ir tarptautinį forumą, kuris užtikrintų plačią informacijos, gerosios patirties apie Lietuvos kaimo plėtros 2007-2013 m. programos įgyvendinimą ir kaimo plėtrą sklaidą bei keitimosi ja galimybes. Keitimasis informacija ir gerąja patirtimi bei aktyvus bendradarbiavimas yra užtikrinamas vietiniu, regioniniu, nacionaliniu ir tarptautiniu lygmeniu.

Mugės metu VVG atstovai turės galimybę pasikeisti informacija apie Lietuvos kaimo plėtros 2007–2013 m. programos laikotarpio pasiekimus įgyvendinant LEADER metodą, ypatingą dėmesį skiriant patirties ir gerosios praktikos pavyzdžių keitimuisi.


Lietuvos kaimo tinklo informacija


kitos naujienos


Apie projektą | Taisyklės | Slapukai | Registracija | Paslaugos vartotojams | Reklama | Kontaktai

Visos teisės priklauso: UAB "Optimalios sistemos". Kopijuoti puslapio turinį be sutikimo draudžiama ©.   Sukūrė: Softisite™
Nauja ir naudota žemės ūkio technika, žemės ūkio technikos dalys, technikos nuoma, žemės ūkio paslaugos, sodo technika, miško technika. Skelbimų portalas.