Telefono Nr.
Slaptažodis
Naujas vartotojas
Slaptažodžio priminimas
 
 
  Šiandien: 2024 04 19
Vardadienius švenčia:
Eirimas, Aistė, Simonas, Leontina
 
 

Įtariama, kad afrikinis kiaulių maras Baltarusijoje ir toliau plinta

2013.07.09

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad Baltarusijos žiniasklaida išplatino informaciją apie įtarimus, kad šalies Mogiliovo rajone, Vilčici kaime esančiame kiaulių komplekse „Vostok“ taip pat galėjo pasireikšti afrikinis kiaulių maras. 

Pasak Baltarusijos žiniasklaidos, ankščiau minėtame komplekse paskelbtas karantinas, uždaryti visi keliai, vedantys į kiaulių fermą. Pasak kiaulių komplekso atsakingų darbuotojų, karantinas ūkyje paskelbtas imantis atsargumo priemonių apsisaugoti nuo afrikinio kiaulių maro. 

,,Praėjusią savaitę Baltarusijos žiniasklaidos paskelbta informacija apie naują afrikinio kiaulių maro židinį Vitebsko rajone vėliau buvo patvirtinta ir oficialių Baltarusijos atsakingų pareigūnų. Taigi šiuo metu oficialiai jau yra patvirtinti du ligos židiniai – vienas Vitebsko rajone ir antrasis Gardino srities, Ivjevsko rajone esančiuose kiaulių ūkiuose. Kas savaitę pasirodantys nauji įtarimai parodo, kad afrikinio kiaulių maro viruso plitimas kaimyninėje šalyje yra sunkiai suvaldomas. Didžiausią susirūpinimą kelia tai, kad apie galimus naujus ligos židinius pirmiausia pasirodo neoficiali informacija Baltarusijos žiniasklaidoje, o ne pateikiama oficialiai“, – komentavo Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius Jonas Milius.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba primena, kad dėl neaiškios situacijos kaimyninėje valstybėje, Lietuvoje yra įvesti griežti veterinarinės kontrolės patikrinimai ir dezinfekcija pasienio veterinarijos postuose, apribota prekyba gyvais gyvūnais turgavietėse, parodų metu ir pan.

Nuo pirmojo oficialaus pranešimo apie Baltarusijos Gardino srityje patvirtintą afrikinio kiaulių maro židinį, Lietuvoje ištirti 88 kiaulių ir 134 sumedžiotų šernų mėginiai šiai ligai nustatyti. Visų tyrimų rezultatai buvo neigiami. Iš viso per pirmąjį šių metų pusmetį dėl afrikinio ir klasikinio kiaulių maro ištirta daugiau kaip 2,5 tūkst. kiaulių ir apie 1 tūkst. šernų mėginių. Nė viename mėginyje pavojingų ligų sukėlėjų nebuvo nustatyta.

Informacijos šaltinis http://telegraf.by/2013/07/epidemiya-afrikanskoi-chumi-svinei-dobralas-do-mogileva
kitos naujienos


Apie projektą | Taisyklės | Slapukai | Registracija | Paslaugos vartotojams | Reklama | Kontaktai

Visos teisės priklauso: UAB "Optimalios sistemos". Kopijuoti puslapio turinį be sutikimo draudžiama ©.   Sukūrė: Softisite™
Nauja ir naudota žemės ūkio technika, žemės ūkio technikos dalys, technikos nuoma, žemės ūkio paslaugos, sodo technika, miško technika. Skelbimų portalas.